ul. Gatačka 80

HTML

033 723-640 info@kcsr.ba
Novosti

Poziv za izvedbu kolektivne diplomske predstave “Tražeći Claire”

 

16.04.2024 13:13
Slika
 

Poštovani,

Obraćamo Vam se ispred JU Kanonalni centar za socijalni rad Sarajevo, Služba za hraniteljstvo, da prisustvujete izvedbi kolektivne diplomske predstave “Tražeći Klare” u prostorijama Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a,  dana 16.04.2024. godine u 20:00sati.

Predstava ostavlja snažan utisak po pitanju tema kojom se bavi JU Kanonalni centar za socijalni rad Sarajevo, a to su teme hraniteljstva i usvojenja. Smatramo da su teme bolne, ali  nisu dovoljno vidljive u društvu koje bi eventualno moglo da pomogne u promociji podrške majkama/očevima da ostanu i brinu o svom djetetu, kao i u podršci širenja misije  hraniteljstva, a samim tim i povećanju broja hraniteljskih porodica koje su nam neophodne kada roditelji ne mogu preuzeti brigu o svom djetetu i time preveniramo da dijete bude institucionalizirano.

Smatramo da je ovo prva predstava koja je odigrana u Sarajevu, a koja je progovorila o osjećajima djece koja su usvojena ili smještena u hraniteljske porodice, ali i o tabuiziranim osjećajima često stigmatiziranih roditelja koji iz raznih razloga bivaju prisiljeni ostaviti djecu na skrb u institucijama.

Bilo bi nam drago ukoliko biste se odazvali našem pozivu, te svojim prisustvom pružili podršku promociji hraniteljstva.

Unaprijed se zahvaljujemo.

0 0