ul. Gatačka 80

HTML

033 723-640 info@kcsr.ba
Novosti

Sporazum o stipendiranju malodobrnog djeteta

 

11.12.2019 15:42
Slika
 

Šefica Službe socijalne zaštite općina Ilidža je 09.12.2019 godine potpisala sporazum sa bračnim parom koji želi ostati anoniman o stipendiranju malodobne djevojčice K.M. Donatori (bračni par) je želio pružiti finansijsku podršku malodobnom djetetu bez roditeljskog staranja smještenom u srodničku hraniteljsku porodicu, s ciljem dodatnog motiviranja djevojčice na što bolji uspjeh u školi, vladanju i ponašanju.

Donator (bračni par) će malodobnoj K.M. uplaćivati stipendiju u mjesečnom iznosu od 120,00 KM,  s tim da će pred početak nove školske godine (u augustu) pored stipendije izdvojiti i dodatni iznos od 200,00 KM za opremu za novu školsku godinu.  

Želja donatora je da stipendiraju malodobnu K.M. do kraja srednjoškolskog obrazovanja, kao i tokom cijelog studija ukoliko se za isti odluči.

Zahvaljujemo ovom bračnom paru koji na ovaj način obezbjeđuje jednom djetetu bez roditeljskog staranja preduvjete za obrazovanje i koji na ovaj način direktno učestvuje u odrastanju djeteta koje je na žalost u poziciji da odrasta bez podrške bioloških roditelja. Želja nam je da što veći broj djece bez roditeljskog staranja imaju podršku ne samo sistema već i pojedinaca  koji su u poziciji da materijalno i na druge načine podrže djecu bez roditeljskog staranja, ali i djecu čije porodice žive u teškim materijalnim uslovima.

0 0